Pasta i cremet flødesovs med svampe

Pasta i cremet flødesovs med svampe

For mig er comfort food noget af det bedste i en travl hverdag. Det er nemt at spise for alle, smager af flere portioner, og ofte også nemt og hurtigt at lave. Og det er lige præcis, hvad denne pastaret med flødesovs og svampe er. Det kan umiddelbart lyde som en tung omgang, og derfor anbefaler jeg at nyde retten sammen med en god skål salat. I dette tilfælde biksede jeg en hurtig tomatsalat sammen af friske cherrytomater og anrettede med en god bøffelmozzarella.

Pasta i cremet flødesovs med svampe

februar 25, 2019
: 4
: Nem

By:

Ingredients
  • Pastaret
  • 1 hakket rødløg
  • 1 hakket gulerod
  • 1 stængel hakket blegselleri
  • 300 gram tørret god pasta (gerne små pastaforme som fx casarecce)
  • 2 fed hakkede hvidløg
  • 200 gram blandede svampe skåret i skiver (fx champignon og østershatte)
  • 1 dl hvidvin
  • 1 lille bundt hakket persille
  • 2 dl fløde (evt cashewnødde-fløde som et sundere alternativ)
  • 30 gram revet parmesanost
  • Tomatsalat
  • 200 gram cherrytomater
  • 1 kugle bøffelmozzarella
  • Frisk basilikum
  • Citronsaft
  • Olivenolie
Directions
  • Step 1 Begynd med at stege løg, gulerødder og blegselleri i en god mængde olivenolie i en sauterpande ved svag varme. Lad det simre i cirka 10 minutter.
  • Step 2 Mens det simrer, sætter du en gryde over med vand og koger pastaen.
  • Step 3 Smid de hakkede hvidløg ned i Il Soffritto´en og lad det simre nogle minutter, inden du tilføjer svampene. Skru lidt op for varmen og lad retten simre, til svampene er møre og får lidt farve.
  • Step 4 Efter cirka fem minutter tilføjer du hvidvin, og lader vinen koge ind i endnu fem minutter.
  • Step 5 Tilføj først persille, så fløde, og bring retten i kog ved mellemhøj varme.
  • Step 6 Så snart retten koger, skruer du ned for varmen, og tilføjer den kogte pasta. Rør parmesan i, og smag til med salt og peber.
  • Step 7 Halver de friske cherrytomater og anret dem i en dyb tallerken
  • Step 8 Hak 5 blade basilikum, som du forsigtigt rører i tomaterne
  • Step 9 Anret en kugle bøffelmozzarella oven på tomaterne
  • Step 10 Hæld citronsaft og olivenolie over salaten
Il Sofrito
Til retten bruger jeg det, der kaldes en Il Soffritto. En klassisk, italiensk grundsovs, der benyttes som base i et væld af retter i det italienske køkken. Særligt pastaretter og gryderetter er godt tjent med Il Soffritto, som typisk består af blegselleri, gulerødder og løg, der skal simre i generøse mængder olivenolie.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *