Thailandsk kokussuppe med kylling

Thailandsk kokussuppe med kylling

Det thailandske køkken er et af mine foretrukne steder at gå på kulinarisk opdagelse. Først og fremmest fordi det byder på eksotiske ingredienser, som ikke alle herhjemme har bidt skeer.

Min kokussuppe med kylling er ideel for dem, som ikke har synderlig erfaring med thailandsk kogekunst. Retten er nemlig spækket med smage og ingredienser fra thai-køkkenet, og samtidig er den er utrolig nem at gå til. For udover de 45 minutter i køkkenet kræver retten kun en tur i dit asiatiske supermarked.

Suppen egner sig perfekt som forret til weekenden-middagen, men kan også serveres som aftensmad sammen med en sprød salat.

Kokussuppe med kylling

marts 3, 2019
: 4
: Nem

By:

Ingredients
  • 2 stænger citrongræs
  • 50 g frisk galangarod
  • 2 stykker kyllingebryst
  • 4 tørrede shiitake-svampe
  • 2 dåser kokosmælk
  • 1 spsk salt
  • 3 kafirlimeblade
  • Saften fra 1/2 lime
  • 2 små, tørrede chilier skåret i små stykker.
Directions
  • Step 1 Begynd med at klargøre ingredienserne: de tørrede shiitake-svampe skal blødgøres i vand i cirka 20 min, hvorefter de skæres i kvarte. Galangaroden skrælles og skæres i ganske tynde skiver. De yderste blade af citrongræs-stængerne fjernes, stængerne knuses let med en morter og skæres ud i stykker af cirka 2 cm. Skær kyllingen i mundrette tern.
  • Step 2 Hæld kokosmælken op i en gryde og kog den langsomt op under omrøring. Når kokosmælken når kogepunktet tilsætter du galangarødder, citrongræs, svampe og salt.
  • Step 3 Når suppen igen når kogepunktet, tilsætter du kyllingen.
  • Step 4 Lad suppen småkoge ved lav varme i cirka 10 minutter. Herefter tager du gryden af blusset.
  • Step 5 Skyld kafirlimebladene, og skær stænglerne af bladene. Smid dem i suppen sammen med limesaft og rør godt rund.
  • Step 6 Anret suppen i dybe tallerkener og top med tørret chili. Pynt evt. med koriander.

 

Ingredienser til thailandsk kokussuppe kokussuppe med kylling
De primære smagsgivere til suppen er lime, galangarod, citrongræs, kafirlimeblade og tørrede svampe – ingredienser, som du alle kan finde i dit asiatiske supermarked.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *