Granita af blodappelsiner

Granita af blodappelsiner

I lørdags faldt jeg over nogle meget indbydende blodappelsiner på det marked, som hver onsdag og lørdag stilles op Ingerslevs Boulevard i Aarhus. De er af sorten Moro, og har en vild smag, som minder en del af passionsfrugten. Nogle af appelsinerne snackede jeg med stor fornøjelse. Men resten brugte jeg til en hjemmelavet granita.

Granita er den her slush-ice agtige is, som italienere primært laver af citron og kaffe. På Sicilien er granita endda en traditionel bestandel af morgenbordet, hvor den kolde is ofte suppleres af  briocher og espresso. Det er overraskende nemt at lave derhjemme – også selvom du ikke ejer en slush-ice maskine – så det er bare med at komme igang! 🙂

Granita af blodappelsiner

marts 14, 2019
: 6 portioner
: Nem

By:

Ingredients
  • 4 dl saft fra blodappelsiner
  • 100 gram sukker
  • Revet skal fra 2 usprøjtede appelsiner
Directions
  • Step 1 Varm sukkeret op i en kasserolle sammen med 1 dl af appelsinsaften, til sukkeret er opløst.
  • Step 2 Tilsæt appelsinskallen sammen med resten af saften og rør grundigt rundt.
  • Step 3 Hæld nu saftmassen i et fad af glas eller stål, som har en størrelse, så saftmassen ikke er dybere end 3 cm. Sæt fadet i fryseren til næste dag.
  • Step 4 Cirka 2 timer før du skal servere isen, tager du den op af fryseren. Brug en gaffel til at rive isen godt op, til den får den rette konsistens. Sæt den tilbage i fryseren, indtil den skal serveres.
  • Step 5 Riv isen op igen, så du får alle iskrystallerne frem. Hæld isen i en afkølet skål og servér straks.

 

Granita med blodappelsiner fra Tatatatar
Brug en gaffel til at slushe ismassen op.
De blodappelsiner, jeg fik fat i på markedet, er af sorten Moro. De skønne farver taler for sig selv, og smagen har noter af passionsfrugt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *