Thai-ret med ris, friteret kylling og cashewnødder

Thai-ret med ris, friteret kylling og cashewnødder

Jeg går amok i det thailandske køkken for tiden, og det er blandt andet ført til denne frygteligt velsmagende (og frygteligt syndige) thai-ret, som jeg serverede for familien for nyligt. Det er ret sjældent, at jeg friterer elementer i min hverdagsmad, fordi det jo ikke just er det sundeste. Men jeg må erkende, at det hænder oftere og oftere. I denne ret friteres både kylling og cashewnødder, og det er med til at give retten de rette konsistenser – jeg tror faktisk ikke, at retten ville fungere med stegt kylling, så det er bare med at finde den store gryde med olie frem. Jeg friterede i en dyb sautépande med rapsolie, og havde blusset på 7 ud af 9, så olien ikke var alt for varm.

I retten skal du bruge en specialiteter som østerssauce, tempura-mel, hele, tørrede chilier samt vandkastanjer, og dem kan du helt sikkert finde i dit asiatiske supermarked.

Thai-ret med ris, friteret kylling og cashewnødder

april 7, 2019
: 4
: Medium

By:

Ingredients
 • 2 stk kyllingebryst
 • 1/2 tsk salt
 • 1 spsk sukker
 • 3 spsk tempura-mel
 • 3 dl jasminris
 • 100 gram usaltede cashewnødder
 • 4 tørrede chillier
 • 5 fed hvidløg i tynde skiver
 • 1 løg skåret i både
 • 1 bundt forårsløg
 • 2 spsk olie
 • 4 spsk østerssauce
 • 120 gram vandkastanjer
 • 1/2 liter olie til fritering
Directions
 • Step 1 Skær kyllingefileterne i mindre strimler, og blandt dem i en skpl med salt, sukker, tempura-mel og 1 spsk vand. Dæk skålen med film, og lad marinaden trække ind i 30 minutter på køl.
 • Step 2 Kog risene efter emballagens anvisninger. Når risene er færdigkogte, lader du dem trække under i gryden, til resten af maden er færdig.
 • Step 3 Nu du igang med fritere. Varm olien op i en stor wok- eller sautépande, og friter de marinerede kyllingestrimler. Det er nemmest at fritere 8-10 strimler ad gangen. Når strimlerne er gyldenbrune, tager du dem op, og lader dem dryppe af på en tallerken med et stykke køkkenrullepapir.
 • Step 4 Når kyllingen er friteres, skal du fritere cashewnødderne. De skal cirka have to minutter, men du skal være opmærksom på, at de ikke får for meget, for de smager hurtigt brændt. Så tag dem op, når de opnår en flot gylden farve.
 • Step 5 Slutteligt friterer du hurtigt de tre tørrede chillier og lægger dem til side.
 • Step 6 Lad olien køle let af i gryden, inden du hælder den ud (du kan evt gemme olien i en beholder til næste gang, du skal fritere). Mens olien køler af, klargører du løg, hvidløg og forårsløg. Hvidløg skæres i tynde skiver, rødløg i både, og forårsløgene renses grundigt, hvorefter de skæres i ca 2 cm lange stykker.
 • Step 7 Hæld friteringsolien ud, og varm 2 spsk frisk olie op ved mellemhøj varme. Tilsæt hvidløgene, og steg dem kort, inden du tilsætter løget. Steg det i 2-3 minutter.
 • Step 8 Rør østerssaucen i og lad saucen simre løgene møre. Hæld 2 dl vand i gryden og bring det i kog.
 • Step 9 Rør nu de friterede kyllingestrimler og cashewnødder samt vandkastanjerne i retten, og tag panden af varmen. Anret med forårsløg og drys med friskkværnet hvid peber, inden du serverer med kogte ris og friterede chili
 • Step 10


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *