Hjemmelavede naanbrød

Hjemmelavede naanbrød

Når først du har smagt hjemmelavede naanbrød én gang, så køber du aldrig den tørre variant fra supermarkedet. For det er mange, mange, ja rigtigt mange gange lækrere, når du bager dem selv. Og så er det nemt, for naanbrødene kan snildt steges, mens din indiske gryderet simrer færdig.

Når jeg laver indisk, smækker jeg som det første dejen sammen til naanbrødene, fordi de skal hæve en times tid. Mens dejen hæver, bikser jeg gryderetten sammen, og mens den står og simrer ind, kan jeg i ro og mag bage (eller hedder det at stege..?) brødene.

Her er min opskrift.

Naannbrød

april 10, 2019
: 8 stk.
: Nem

By:

Ingredients
  • 15 gram gær
  • 1 dl lunken vand
  • 2 spsk græsk youghurt - gerne 10 procent
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 3 fed hvidløg
  • 2-3 tsk nigellafrø
  • Olie til pensling
Directions
  • Step 1 Rør gær, vand, yoghurt og æg sammen til det skummer.
  • Step 2 Tilføj sukker salt og hvedemel, og ælt til dejen føles smidig. Dejen kan godt være lidt klæbrig, men det hjælper hævningen en del på.
  • Step 3 Lad dejen hæve i en lille time, til dejen har opnået dobbelt størrelse.
  • Step 4 Når dejen er hævet skal du tilføje hvidløg og nigella-frø og ælte det let ind i dejen. Pas på med at slå for meget luft ud af dejen.
  • Step 5 Herefter deler du dejen i boller af ca. 35 gram. Lad dem ligge under et fugtigt klæde, indtil du er klar til at stege dem.
  • Step 6 Varm en tør pande godt op.
  • Step 7 Rul bollerne ud, så brødene er cirka en 1/2 cm tykke. Pensle dem med olie, og steg brødene i 1-2 minutter på hver side.
  • Step 8 Servér straks de varme brød.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *