Tatatatars pizzadej med surdej

Tatatatars pizzadej med surdej

Hvis bunden er god, er alting godt. Og det gælder specielt for din hjemmelavede pizza. Der er ret mange krav til en gode pizzabund; den skal være let og smidig, så den kan rulles helt tynd, uden den sprækker. Den skal have en god bageevne, så pizzaen bliver helt sprød – og samtidig lidt luftig. Og så skal den smage af alt andet end tørt pap. Og netop fordi, at man ikke bare kan smide en bolledej sammen og bruge den som pizzadej, så er der desværre mange, som køber sammenrullet pizzadej fra supermarkedernes kølediske. Skræmmende. Men det skal du ikke… Du skal bruge denne skudsikre opskrift, som er drøn god og ret nem.

Før du starter, så skal du have en surdej klar, og den kan du læse mere om her. Hvis du står i den ærgerlige situation, at du endnu ikke er begyndt at surdeje den, så erstat surdejen med en fordej af gær. Den laver du ved at blande 200 gram vand med 5 gram gær og 200 gram hvedemel. Lad fordejen stå natten over i køleskabet, og brug den i stedet for den angivede surdej. Det er en fin løsning, men det giver altså ikke samme smag og skorpe, som med en surdej.

Så er det bare med at invitere gæsterne og sætte pizzadejen over. God fornøjelse!

Pizzadej med surdej

april 13, 2019
: 6 pizzaer
: Nem

By:

Ingredients
 • 2,5 dl vand
 • 150 gram surdej
 • 1 tsk sukker
 • 300 g tipo 00-mel
 • 125 g durumhvedemel
 • 13 g salt
 • 0,25 dl olie
Directions
 • Step 1 Hæld det kolde vand i en stor skål.
 • Step 2 Opløs surdejen i vandet.
 • Step 3 Tilsæt sukker og mel, og blandt det sammen til en dej. Så snart al melen er trukket ind i dejen, lader du dejen stå og autolyse i cirka 20 min under et fugtigt klæde.
 • Step 4 Tilsæt salt og olie og ælt dejen i cirka 8 min., til den er glat og smidig. Lad dejen hæve under et fugtigt klæde i cirka 3 timer.
 • Step 5 Skær nu dejen ud i stykker af 150 gram, og form hver klump dej til boller.
 • Step 6 Lad bollerne hæve under et fugtigt klæde i cirka to timer.
 • Step 7 Nu skal dejen rulles ud til pizzabunde. Det gør du nemmest med en kagerulle, men det slår desværre det meste af luften ud. Derfor bør du stille og forsigtigt bruge hænderne til at trykke og trække dejen ud, eller brug dine pizza-kaste-evner.
 • Step 8 Bag pizzaen på en pizzasten i en ovn med fuld skrald på varmen i cirka 4-5 minutter.

Pizza med borlotti-paste

Det står dig selvfølgelig frit for, hvad du kommer på din pizza, men jeg kan på det varmeste anbefale Tatatatars borlotti-paste. Du finder opskriften her.1 thought on “Tatatatars pizzadej med surdej”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *