Spicy borlotti-paste

Spicy borlotti-paste

Borlotti-bønner er en fantastisk råvarer, fordi de friske såvel som tørrede supplerer et hav af retter med fylde og velsmag. Derudover har de kogte bønner en cremet konsistens, og derfor egner de sig fornemt som paste.

Jeg har udviklet denne opskrift med inspiration fra en af vores hverdags-favoritter, og derfor har paste’n smagsmæssigt italienske aner, som på mange måder læner sig op ad krydrede pølser som salsiccia og n’dija, Og netop derfor er borlotti-paste fremragende som fyld på pizza. Aldeles fremragende. Jeg mener det. Prøv det.

Du kan også bruge den i pita, sandwich eller som dip på tapasbordet. Håber, du bliver ligeså glad for opskriften, som vi er herhjemme.

Borlotti-paste

april 13, 2019

By:

Ingredients
  • 100 gram udblødte borlotti-bønner
  • ½ chili
  • 1 hakket rødløg
  • 4 fed hakkede hvidløg
  • 1 stor håndfuld hakkede urter (salvie, rosmarin, oregano og persille)
  • 6 hakkede cherrytomater
  • 2 tsk tomatpasta
  • 50 gram revet parmesanost
  • Olivenolie.
Directions
  • Step 1 Kog de i forvejen udblødte borlotti-bønner i rigeligt vand i cirka 25 minutter.
  • Step 2 Mens bønnerne koger, steger du løg og hvidløg i en gryde ved svag varme i cirka 5 minutter. Tilsæt herefter chili, urter og tomater, og lad det stege i yderligere 5 minutter, inden du tilsætter tomatpastaen.
  • Step 3 Tilsæt de færdigkogte bønner sammen med den revede parmesanost og rør det hele sammen.
  • Step 4 Blend det nu til en paste med en stavblender, smag til med salt og peber, og tilsæt olivenolie, til du opnår den rette konsistens.

Pizza med borlotti-paste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borlotti-pasten fik for mit vedkommende sin ilddåb som pizzafyld i lørdags, hvor jeg blev komplimenteret af cremefraiche, bøffel-mozzarella og kejserhatte. Find i øvrigt opskriften på pizza-dej her.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *