Sprød zucchini-salat med perlebyg & honningristede mandler

Sprød zucchini-salat med perlebyg & honningristede mandler

For mig er det helt essentielt at have en samling af nemme og gode salater i mit personlige opskriftskartoteket, når hverdagen brager afsted med 160 km/t. For med lækre salater i baghånden er det langt nemmere at diske op med sund aftensmad i hverdagen.

 

Zucchini-salat fra tatatatar

 

Denne zucchini-salat (courgette-salat, squash-salat… kald det hvad du vil, men zucchini lyder altså bedst i mine ører) er en af mine favoritter, for med både ost, grønt, perlebyg & honningristede mandler bidrager den med både fylde, fuldkorn og velsmag til middagsbordet.

Zucchini-salat med perlebyg

maj 8, 2019
: 2-3 personer
: Nem

By:

Ingredients
  • 1 dl perlebyg
  • 1 dl mandler
  • 1 spsk honning
  • 1 zucchini
  • 1/2 kugle mozzarella
  • Citrondressing
  • 1 citron (både saft & skal)
  • 2 spsk olie
  • Salt
Directions
  • Step 1 Tænd ovnen op 125 grader.
  • Step 2 Start med at koge perlebyggene efter posens anvisninger – det tager cirka 20 min. Hæld vandet fra og lad perlebyggene køle af ved at sprede dem ud på et fad.
  • Step 3 Når du har sat perlebyggene over, rister du mandlerne på
  • Step 4 en middelvarm pande. Når de har i cirka 4-5 minutter tilføjer du en spsk honning, og lader den koge ind i cirka 5 minutter.
  • Step 5 Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i cirka 30 minutter.
  • Step 6 Skær din zucchini i strimler af cirka 0,3×0,3 mm, og læg dem herefter i isvand, så strimlerne er sprøde og spændstige ved servering.
  • Step 7 Bland ingredienserne til citrondressingen i en lille skål. Dressingen må gerne få et ordenligt skud salt, så den får en eksplosiv, syrlig smag.
  • Step 8 Når mandlerne er færdigristede i ovnen, skal de køle godt af, inden du hakker dem i stykker. Du er nu klar til at anrette salaten.
  • Step 9 Bland perlebyg, zucchini-strimler og i-tu-revet mozzarella let sammen. Drys med mandler & dressing, og servér straks.

 

Salaten er nem at smække sammen, og den går rigtig godt til stort set al hverdagsmad.  Jeg kan fx anbefale dig at lave den til en omgang linse-frikadeller.

 

Zucchini-salat fra tatatatar med linse-frikadeller.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *