Guide: Sådan laver du hjemmelavet pasta

Guide: Sådan laver du hjemmelavet pasta

Det kan virke uoverskueligt at lave sin egen, friske pasta. Men det er det faktisk ret nemt, for det består ganske enkelt af mel og æg. Og så er det lækkert, for kvaliteten af pastaen er bedre end selv de dyrere varianter fra supermarkedet. Din hjemmelavede pasta bliver nemlig både tyndere og mere silkeblød.

Opskriften her virker næsten hver gang – for der er lige det men, at æggenes størrelse og melets fugtighedsindhold kan påvirke, hvor meget der skal bruges af henholdvis det ene og det andet. Tilsæt derfor mere mel eller æg til dejen, hvis dejen ikke opnår rette konsistens – den skal være ret svær at ælte, og den må ikke være for fugtig.

 

Hjemmelavet pastadej - tatatatar
Æggene skal klækkes i fordybningen i melet. Herefter skal æggene hurtigt røres sammen, inden du blander melet i lidt efter lidt.
Hjemmelavet pastadej
Når dejen er æltet færdig, skal den være fast, glat & fløjlsagtig at røre ved – den må ikke klister.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opskriften her giver cirka 400 gram frisk pasta, som rækker til at spise cirka tre voksne mætte.

Hjemmelavet pastadej med æg

maj 9, 2019
: 400 g
: Nem

By:

Ingredients
  • 175 gram tipo 00-hvedemel
  • 75 gram durumhvedemel
  • 1 helt æg
  • 5 æggeblommer
Directions
  • Step 1 Bland de to varianter af mel sammen og læg det i en bunke på et rent og tørt køkkenbord.
  • Step 2 Lav en stor fordybning i midten af melet, og klæk æg og æggeblommer derned.
  • Step 3 Rør æggene sammen. Herefter begynder du at blande melet ind i æggemassen lidt efter lidt. Du skal have lidt tålmodighed, for hvis du blander for meget af melet i æggene på én gang, bliver dejen meget svær at ælte glat.
  • Step 4 Når alt melet er blandet ind i dejen, fortsætter du æltningen, til du har en rund kugle, der er glat og fløjlsagtig at røre ved.
  • Step 5 Pak dejen ind i plastikfolie, og lad den hvile i 1-3 timer, indtil du ruller og skærer pastaen på maskinen.

Det er klart nemmest at rulle & skære pastaen på en pastamaskine, hvor du både kan lave plader til lasagne, canneloni eller ravioli, og brede fettuccine eller smalle linguine. Men du kan også klare dig med en kagerulle og en skarp kniv.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *