Italiensk gryderet med pasta og borlotti bønner

Italiensk gryderet med pasta og borlotti bønner

Den her gryderets smag overrasker dig med garanti. For når først sofritto (grundsaucen af løg, blegselleri og gulerod), pancetta og rødvin har fået lov at simre bønnerne bløde, får du en smagfuld, krydret ret med masser af gods. Der er nemlig både bønner og pasta i, og det gør for mig retten perfekt til de kolde årstider.

Min erfaring er, at jo mere tid, du giver retten i gryden, jo bedre en smag og konsistens får du. Så hvis du alligevel har tiden til det, kan du trække mine tidsanvisninger en smule. Nyd retten med et godt stykke hjemmebagt brød – fx mit sprøde sesambrød med fuldkornsdurummel.

Italiensk gryderet med pasta og borlotti bønner

februar 16, 2019
: 4
: Medium

By:

Ingredients
  • - 250 gram borlotti bønner - udblødt i cirka 10 timer
  • - 1 hakket rødløg
  • - 1 stængel finthakket blegselleri
  • - 1 finthakket gulerod
  • - 100 gram pancetta/bacon skåret i små stykker
  • - 2 fed hakket hvidløg
  • - 2 spsk. hakket rosmarin
  • - 1/2 hakket chili
  • - 1 dl rødvin
  • - 1 dåse hakkede tomater
  • - 5 dl hønsebouillon
  • - 150 gram tørret pasta (jeg bruger typisk casarecce)
  • - 40 gram revet parmesanost
  • Til topping
  • - en håndfuld rucola
  • - revet parmesanost.
Directions
  • Step 1 – Kog de udblødte bønner i rent vand i 10 minutter
  • Step 2 - Sauter løg, bladselleri og gulerod i en gryde med et godt skavt olivenolie ved lav varme i 10 minutter
  • Step 3 - Tilsæt pancetta/bacon og steg det i endnu 10 minutter
  • Step 4 - Tilsæt nu hvidløg, chili og rosmarin, og rør godt rundt før du tilføjer bønnerne. Giv retten salt og peber, og lad det simre i fem minutter
  • Step 5 - Tilsæt nu rødvin og tomater og giv retten endnu 15 minutter, så saucen koges ind
  • Step 6 - Tag nu 2 dl af retten til side og blend det sammen til en puré. Hæld det tilbage i gryden og rør retten godt sammen
  • Step 7 - Tilføj hønsebouillon og skru en anelse op for varmen
  • Step 8 - Når retten koger tilføjer du pastaen sammen med lidt salt Lad nu retten koge, til du mener, at pastaen har den rette konsistens. Det tager en del længere tid, end hvis du kogte pastaen i vand
  • Step 9 - Når pastaen er klar, tilføjer du parmesanosten og smager til med salt og peber
  • Step 10 - Anret gryderetten med rucola og friskrevet parmesan.
Pastaret med borlotti bønner fra tatatatar.
Ved at puréer en del af retten får den en lækker, cremet konsistens.


1 thought on “Italiensk gryderet med pasta og borlotti bønner”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *